Wood mushrooms, often referred to as muer, actively used in exquisite dishes of East Asia. And this is not surprising, After all, this product has a huge amount of useful trace elements, which includes calcium, phosphorus, iron and many others.
Content
Read more about the preparation of wood mushrooms
Mushroom cooking methods are incredible, a muer, For example, You can even eat raw. But since they are supplied from China, and it is not known how they are pressed, then it is best to cook them after soaking (At least on 2-4 minutes), Then rinse well.
What are suitable
Mushrooms are called woody due to their main distinguishing feature-they are introduced into the bark of a living or dead tree and with the help of special properties decompose it.
The most popular species in cooking: Shiitaka, oyster oyster, Chaga is larger, Sulfur tin-sulfur, The griffin is curly, Tempo -varnished, The honey agaric is winter, Chinese black mushroom or muer.
Preparation of mushrooms for cooking
The purified mushrooms are left in a bowl with water on 2-3 hours. This time is enough, so that they absorb all moisture and recover. If muers are prepared for extinguishing or frying, then they are soaked in a smaller amount of water. In the manufacture of a mushroom decoction, the amount of fluid increases to seven -time volume.
Wood mushroom recipes
You can cook wood mushrooms in various ways. Of these, they are very tasty like snacks, so hot dishes.
Chinese tree mushroom salad
The taste of Muer is considered one of the most unique, and he acquired the greatest expressiveness in salads.
Ingredients:
- Kurin fillet – 250 G;
- onion – 0,5 pcs.;
- garlic – 2-3 clove;
- Chinese wood mushrooms – 2 Packs;
- carrot – 1 pcs.;
- vegetable oil for frying;
- Chinese seasoning "Malasyan";
- soy sauce - to taste.
A step -by -step recipe:
- First prepare all the ingredients for salad, чистую миску для муэра. Затем кладут древесные грибы в теплую воду.
- Нарезают куриное филе и лук, морковь трут на крупной терке. Обжаривают курицу на сковородке.
- Sloped products are added to the fried meat, soy sauce and seasoning "Malasyan". Fry the mixture during 8-12 minutes.
- Prepare wood mushrooms with chicken in a pan, Squeeze the garlic, Mix well and add a little more soy sauce. Fucking 4-6 minutes.
- Stir all products in a salad bowl.
A snack of wood mushrooms with funchosa
Чтобы приготовить фунчозу правильно и вкусно, No need to go on a long journey through East Asia, After all, you can make such a snack at home.
Ingredients:
- Dry wood mushrooms – 100 G;
- carrot – 1 pcs.;
- Funchoza – 100 G;
- bulb – 1 pcs.;
- smoked chicken fillet – 200 G;
- garlic – 1 The tooth;
- cucumber – 1 pcs.;
- vegetable oil;
- tape, salt, soy sauce - to taste.
A step -by -step recipe:
- Onions are cut into thin rings, The carrots are rubbed on a coarse grater, They cut the wood mushroom coarsely in Korean and everything is fried in a frying pan in vegetable oil, Stiring a little.
- Измельчают куриное филе соломкой, отваривают фунчозу, натирают на крупной терке огурец.
- Когда фунчоза остынет, а овощи дойдут до готовности, все ингредиенты отправляют в общую миску.
- The appetizer is seasoned with soy sauce, add spices to taste and grind garlic.
- Clean the snack in the refrigerator for a couple of hours.
Udon with wood mushrooms
Udon belongs to the traditional goodies of oriental cuisine. The main difference between Korean noodles and all pasta is the absence of eggs in the recipe. Often the product is served as soup with noodles in chicken broth along with Shiitak, champignons. But the most spicy and tasty it turns out with wood mushrooms and fresh vegetables as a side dish, According to the classic recipe.
Ingredients:
- Lapsha Udon – 200 G;
- A pack of pressed dried wood mushrooms;
- carrot – 1 pcs.;
- ginger root – 30 G;
- garlic – 4 clove;
- soy sauce – 2 Art. l.;
- vinegar – 1 Art. l.;
- red pepper – 1 pcs.;
- Black pepper – 1 pinch;
- salt, olive oil;
- cucumber – 1 pcs.;
- zucchini – 1 pcs.;
- beans – 50 G;
- The onion is green – 3 pen;
- onion – 1 pcs.;
- mayonnaise to taste.
A step -by -step recipe:
- Dry wood mushrooms are poured with chilled water and left to be soaked on 1 time. During this time, the product becomes in 2-3 times more, чем до замачивания, приобретает серебристый оттенок. Затем сливают жидкость из миски.
- Любители острой пищи могут также замариновать грибную смесь в соевом соусе на 20 minutes. Такой способ приготовления удона берет начало из Китая.
- На мелкой терке натирают имбирь, а затем в полученную смесь добавляют давленый чеснок.
- Шинкуют баклажан кружочками толщиной 0,5 cm.
- Древесные грибы крупно нарезают и отправляют к баклажанам вместе с имбирем. Жарят продукты на оливковом масле не более пяти минут.
- Лук нарезают кубиками среднего размера. Морковь шинкуют полосками, измельчают красный перец.
- Перья зеленого лука шинкуют крупно.
- Далее из коробки вытаскивают лапшу и тщательно размачивают под проточной водой. После этого отваривают удон в течение четырех минут.
- Морковь, red pepper, onion, фасоль отправляют к тушеным продуктам, тщательно перемешивают и добавляют соевый соус и уксус, чтобы раскрыть вкус овощей.
- Последним этапом нарезают и добавляют огурец, зеленый лук и посыпают кунжутом готовое блюдо. Майонез и черный перец добавляют по вкусу.
Funchose with beef, wood mushrooms in coconut milk
Любителей кисло-сладких блюд и настоящих гурманов порадует мясная фунчоза с китайским муэром в кокосовом молоке.
Ingredients:
- муэр китайский прессованный – 1 упаковка;
- говяжье или свиное мясо – 300 G;
- молоко кокосовое – 1 банка;
- Onions are onion – 1 pcs.;
- Funchoza – 300 G;
- перец красный – 1 pcs.;
- Black pepper, salt, зелень — по вкусу;
A step -by -step recipe:
- Грибы оставляют замачиваться в холодной воде на 3 hours.
- Полосками нарезают говядину, обжаривают на сковороде и посыпают приправами. Затем добавляют нарезанный полукольцами лук.
- Китайский черный гриб шинкуют полосками вместе с красным перцем и отправляют в сковородку. После этого в полученную смесь вливают кокосовое молоко и солят.
- Fucking, помешивая, на слабом огне в течение 20 minutes.
- Фунчозу варят 4 minutes, затем сливают воду и отправляют ее к мясу. Посыпают зеленью.
Правильно приготовленные блюда порадуют всех домочадцев изысканным вкусом и познакомят с утонченным миром корейской и китайской кухни.