Not all mushroom pickers know, is an edible raincoat or not. Raincoat can be eaten, However, due to a specific taste, few lovers to enjoy the gifts of the forest put him in their baskets, Whereas in European countries, the mushroom is considerable popular. However, a false raincoat can also be found in the forest, edible.
Content
Types of edible raincoats
Outwardly, raincoats can be recognized by a rounded or slightly elongated pear -shaped form and the absence of a hat. Distinguish the following types of edible specimens:
Dates and places of gathering
Raincoats can be found in coniferous, and in deciduous forests. They are also growing in the fields, In the meadows, grassy meadows. Copies of a pear -shaped species prefer overlapped soil. Fruit mushrooms in the summer and autumn months.
Mushroom raincoat: How to cook
To recognize an edible copy, It is enough to read its description, and eating raincoats will not harm health. These mushrooms are used in small quantities until then, While the pulp remains white.
After removing the skin, you can use them as a seasoning: no more than two or three lobules are added to dishes.
Dangerous doubles and differences from edible mushrooms
Дождевики являются представителями рода шампиньоновых. Однако от шампиньона отличаются отсутствием ножки. Ложные дождевики несложно отличить от съедобных экземпляров, If you know their description well.
Inedible mushrooms of raincoats from the genus champignons differ from edible fruits with color, shape and smell. The following types are distinguished:
- warty;
- ordinary;
- spotted.
Warrous raincoat
Бородавчатым ложнодождевик называют из-за его внешнего вида, так как выглядит плод словно с бородавками на поверхности. In shape and appearance, warty specimens resemble raw potatoes. In size, they reach from 2 to 5 cm.
Old mushrooms are distinguished by flesh of dirty-olive or brown color, Fruiting lasts a long time, Therefore, such raincoats are most often found in the autumn months.
Хотя бородавчатый вид не относится к ядовитым, при употреблении лесных плодов в большом количестве токсины в их составе вызывают боли в желудке, тошноту, dizziness.
The false emergence is ordinary
Во многих энциклопедиях соответствующей тематики дано подробное описание ложнодождевика, как отличить гриб от остальных опасных даров леса, можно ли его есть и т. e.
Тело таких грибов покрыто темными чешуйками. Over time, the upper part of the fruit body cracks, The incision acquires a red tint. Pulp in young fruits yellowish. When ripening, the dispute turns into a dark violet.
Forest mushroom false groan
Пятнистый дождевик еще называют склеродермой леопардовой за характерный окрас. Советуем внимательно ознакомиться с фото и описанием этого пятнистого вида. Поверхность лесного плода покрыта мелкими коричневыми пятнами. Диаметр ее редко превышает 5 cm.
Like other false germs, pulp in young spotting fruits white. У зрелых экземпляров она темнеет и становится фиолетовой. Иногда можно встретить дождевиков с черной мякотью. Это старые экземпляры.
Poisoning with false raincoat and first aid
Из всех несъедобных, ядовитых, галлюциногенных грибов ложнодождевики относятся к слаботоксичному виду. Ложнодождевик опасен при поедании в большом количестве. При возникновении характерных симптомов интоксикации, таких как боли в желудке, nausea, dizziness, weakness, нарушение остроты зрения, потеря чувствительности нижних конечностей, необходимо вызвать рвоту, выпить большое количество воды, чтобы промыть желудок, и обратиться к врачу.
And a little about secrets
Дождевики точно получили свое название: в больших количествах они появляются на полянках после хорошего дождя.
Отличительной чертой всех дождевиков съедобного вида является их белая мякоть и отсутствие неприятного запаха. Иногда мякоть может быть с очень тонкими желтыми жилками. Однако белый цвет мякоти быстро темнеет, если оболочка разрывается.
Употреблять в пищу дождевик следует в настоящее время, T. it. почти сразу после срезки, долго эти лесные плоды не хранят. Только в таком виде в дождевиках присутствуют витамины и отсутствуют вредные вещества. Съедобными являются молодые плоды, которые обладают не только хорошим вкусом, но и приятным запахом. Старые или несъедобные экземпляры можно еще распознать по спорам, которые выбрасываются в воздух коричневым дымом при повреждении оболочки плода.