Not all mushroom pickers know, is an edible raincoat or not. Raincoat can be eaten, However, due to a specific taste, few lovers to enjoy the gifts of the forest put him in their baskets, Whereas in European countries, the mushroom is considerable popular. However, a false raincoat can also be found in the forest, edible.

Types of edible raincoats

Outwardly, raincoats can be recognized by a rounded or slightly elongated pear -shaped form and the absence of a hat. Distinguish the following types of edible specimens:

Dates and places of gathering

Raincoats can be found in coniferous, and in deciduous forests. They are also growing in the fields, In the meadows, grassy meadows. Copies of a pear -shaped species prefer overlapped soil. Fruit mushrooms in the summer and autumn months.

Mushroom raincoat: How to cook

To recognize an edible copy, It is enough to read its description, and eating raincoats will not harm health. These mushrooms are used in small quantities until then, While the pulp remains white.

Long -term heat treatment, these gifts of forest do not require. Easy to wash mushrooms enough, peel and fry in a pan.

After removing the skin, you can use them as a seasoning: no more than two or three lobules are added to dishes.

Dangerous doubles and differences from edible mushrooms

Дождевики являются представителями рода шампиньоновых. Однако от шампиньона отличаются отсутствием ножки. Ложные дождевики несложно отличить от съедобных экземпляров, If you know their description well.

Inedible mushrooms of raincoats from the genus champignons differ from edible fruits with color, shape and smell. The following types are distinguished:

  • warty;
  • ordinary;
  • spotted.

Warrous raincoat

Дождевик бородавчатый

Бородавчатым ложнодождевик называют из-за его внешнего вида, так как выглядит плод словно с бородавками на поверхности. In shape and appearance, warty specimens resemble raw potatoes. In size, they reach from 2 to 5 cm.

Young false brigadents warty have dense milk pulp with yellow veins, And when ripening, the fruits are darkened.
The mushroom becomes yellow over time, If a part of the fruit shell is damaged, it does not spray disputes, like edible specimens.

Old mushrooms are distinguished by flesh of dirty-olive or brown color, Fruiting lasts a long time, Therefore, such raincoats are most often found in the autumn months.

The smell also depends on the age of the mushroom. Old specimens smell sharply and unpleasant. Однако молодые плоды в кулинарии используются в качестве приправы к блюдам.

Хотя бородавчатый вид не относится к ядовитым, при употреблении лесных плодов в большом количестве токсины в их составе вызывают боли в желудке, тошноту, dizziness.

The false emergence is ordinary

Ложный дождеивк

В научном мире этот вид именуется Scleroderma aurantium. Однако народных названий у ложнодождевиков обыкновенных много: ложный, лимонный, оранжевый и т. e.
Гриб характеризуется плодовым телом около 6 cm. Однако нередко могут попасться и более крупные экземпляры. Тело имеет форму яйца, ножка отсутствует.

Во многих энциклопедиях соответствующей тематики дано подробное описание ложнодождевика, как отличить гриб от остальных опасных даров леса, можно ли его есть и т. e.

По поверхности гриба можно легко отличить обыкновенный ложнодождевик от других несъедобных видов. Он бурого или светло-коричневого цвета.

Тело таких грибов покрыто темными чешуйками. Over time, the upper part of the fruit body cracks, The incision acquires a red tint. Pulp in young fruits yellowish. When ripening, the dispute turns into a dark violet.

The false emergence of ordinary and warty is united by the unpleasant smell of raw potato. An ordinary species also causes an disorder of the stomach when it is eaten. And also these specimens can cause allergic reactions when it enters the mucous membrane.
An ordinary false germo. However, the presence of a light dense pulp with the white skin of the fruit body, And also a big spike, which has a brown shade, are distinctive features of an edible copy.

Forest mushroom false groan

Пятнистый ложнодевик

Пятнистый дождевик еще называют склеродермой леопардовой за характерный окрас. Советуем внимательно ознакомиться с фото и описанием этого пятнистого вида. Поверхность лесного плода покрыта мелкими коричневыми пятнами. Диаметр ее редко превышает 5 cm.

Молодые экземпляры имеют белый или светло-желтый цвет, However, over time, they darken and become yellow-brown. The smell is weak, sweet, There are no legs.

Like other false germs, pulp in young spotting fruits white. У зрелых экземпляров она темнеет и становится фиолетовой. Иногда можно встретить дождевиков с черной мякотью. Это старые экземпляры.

Poisoning with false raincoat and first aid

Из всех несъедобных, ядовитых, галлюциногенных грибов ложнодождевики относятся к слаботоксичному виду. Ложнодождевик опасен при поедании в большом количестве. При возникновении характерных симптомов интоксикации, таких как боли в желудке, nausea, dizziness, weakness, нарушение остроты зрения, потеря чувствительности нижних конечностей, необходимо вызвать рвоту, выпить большое количество воды, чтобы промыть желудок, и обратиться к врачу.

And a little about secrets

Дождевики точно получили свое название: в больших количествах они появляются на полянках после хорошего дождя.

Поэтому сезон дождей в конце лета и в начале осенилучшее время для сбора этих даров леса. Дождевики часто растут группами. Если на полянке встретились съедобные плоды, то их должно быть много.
Но если среди белых шариков встречаются несъедобные экземпляры с характерным цветом и формой плодового тела, то лучше не собирать грибы в этом месте, иначе можно перепутать съедобные и несъедобные виды.

Отличительной чертой всех дождевиков съедобного вида является их белая мякоть и отсутствие неприятного запаха. Иногда мякоть может быть с очень тонкими желтыми жилками. Однако белый цвет мякоти быстро темнеет, если оболочка разрывается.

Употреблять в пищу дождевик следует в настоящее время, T. it. почти сразу после срезки, долго эти лесные плоды не хранят. Только в таком виде в дождевиках присутствуют витамины и отсутствуют вредные вещества. Съедобными являются молодые плоды, которые обладают не только хорошим вкусом, но и приятным запахом. Старые или несъедобные экземпляры можно еще распознать по спорам, которые выбрасываются в воздух коричневым дымом при повреждении оболочки плода.