photo 2414

Fried oils - a delicious and healthy dish. There are many recipes for frying mushrooms, as well as serving them with different side dishes (potatoes, porridge, etc.). Oils are perfect for salads, sandwich paste or mushroom sauce to meat. Find out, how to fry oil correctly.

Cooking recipes

For cooking you need to stock up raw, fresh mushrooms of recent fiction or ice cream oil (500-600 G), as well as olive or vegetable oil (minimum 20 ml). These are the main ingredients for all frying recipes.

Classic recipe:

  1. Rinse the oils well and cut with plates.
  2. Warm up the pan.
  3. Add mushrooms, And after a couple of minutes, oil and fry 10 minutes.

It is best to fry on maximum heat only the first minutes. Then you can decrease the strength of the heat and put out everything until complete readiness. Add mushrooms in portions, as soon as one is fried - a new one is added immediately. The finished dish must be salt to taste.

This is the easiest recipe, Sometimes they change it, Adding potatoes, onion, sour cream and other ingredients. If other vegetables are added, The amount of oil will need to double (to 60-70 ml). The total frying time is about 10-15 minutes. At the end, you can add a little butter for taste. The calorie content of this dish is small (to 120-130 kcal on 100 gram). Extra calories give oil, potato, sour cream and other ingredients.
Mushrooms are also perfectly combined with cabbage, meat, especially with chicken and pork, zucchini. Fried oils are well suited as filling for pies or pizza, pyrog, pastes and any pasta. Oils can be used for canning and other homework for the future. Forest gifts can be stored for a very long time, If you keep all the conditions of conservation.

Is it possible to fry mushrooms

Fruit bodies on 90-95% consist of water. But despite this, Oils can and should be frying. And although most of the vitamins are destroyed during frying, The dish still retains nutritional properties and protein useful for the body.

Features of frying in a pan

All recipes for cooking oil step by step turn on frying in a pan with high sides. The capacity is heated in advance on fire. Then add mushrooms. First you need to evaporate most of them from them, so you just need to mix and wait a couple of minutes.
photo 2408

Then add a little butter and salt, spices and fry until the dish is fully read out. Fry in an open pan and only at the very end can we cover it with a lid.

Pre -processing

There is no harm from this type of mushroom (Oil poisoning is single), But some still prefer to boil them a little in front of the hot (at least a couple of minutes). Be sure to wash, Dry and cut the hats and legs with large plates.
Co hats can be shot films, Skeleton or skin, so that the fruits are not so slippery. Additionally pickled or treated mushrooms is not required, But you can soak them in salt water 10 minutes. In any case, they will not be bitter, So this is rather a way to get rid of excess dirt.
Dried mushrooms also soak. If you are going to canned oil or freeze, then the process will be more complicated. It is very profitable to roll butter into banks, since they well withstand storage and retain most of their original properties.
They can be constantly used for cooking. For example, If you decide to fry potatoes or cook mushroom soup.

IMPORTANT! Cooking oils is very simple. Главное — точно следовать рецепту и всегда проверять грибы, обращая внимание на цвет и любые дефекты. Старые маслята лучше не готовить.

How long does it take to fry frozen and fresh mushrooms

If you just got the oil from the freezer of the refrigerator, it is desirable to defrost them first. Otherwise, there is a risk, that they are driving. We hold thawed mushrooms for some time in a preheated pan without oil (to 5 minutes), so that all excess moisture is left. Then you can fry in the usual way during 10-20 minutes.

Свежие маслята можно обжаривать сразу, но желательно также немного подержать на сковороде перед добавлением масла. Рассмотрим пошаговые рецепты с описанием, в которых используются жареные грибы.

Oil with onions

Маслята идеально сочетаются с жареным луком.

Ingredients:

  • маслята — 500 G;
  • salt - 1 guide. l.;
  • подсолнечное масло — 20-30 ml;
  • 1 bulb.
photo 2410

Для приготовления блюда необходимо:

  1. Обжарить грибы и добавить нарезанный тонкими кольцами лук (достаточно одной большой луковицы на сковородку).
  2. Поперчить и посолить.
  3. Закрыть сковородку крышкой и протушить 10 minutes.

Возможен и другой вариант: предварительно обжаривают в масле лук, а уж потом добавляют грибы. Можно также заменить лук на чеснок и приготовить совершенно другое по вкусу блюдо.

Fried with potatoes

Маслята на сковороде чаще всего готовят с картошкой.

Ingredients:

  • маслята — 500 G;
  • salt - 1 guide. l.;
  • подсолнечное масло — 20-30 ml;
  • 1 bulb;
  • 300-400 г картофеля;
  • черный перец по вкусу.
And you know, how to cook fried oils deliciously?

Для приготовления необходимо:

  1. Нарезать картофель соломкой или кружочками, а лук тонкими кольцами.
  2. Обжарить картошку традиционным способом — на разогретой сковороде с маслом.
  3. Пожарить маслята в отдельной посуде, а затем перемешать с приготовленной картошкой.
  4. Salt, поперчить и посыпать рубленой петрушкой, соленым сыром.

Правильный рецепт жаркого с картошкой тот, который предполагает приготовление блюда на костре. Is it true, в этом случае очень велик риск отравиться, так как возможности подготовить и проверить грибы будет мало.

With sour cream

Лучше всего маслята получаются, если потушить их со сметанным соусом.

Список компонентов:

  • oil 500 gram;
  • salt 1 чайная ложка;
  • подсолнечное масло до 20-30 ml;
  • 1 bulb;
  • 30 мл сметаны или сливок (лучше 15-20% жирности);
  • черный перец по вкусу.
photo 2380

Для приготовления необходимо:

  1. Немного прокипятить грибы и высушить в дуршлаге.
  2. Разогреть сковородку и обжарить кольца лука до состояния прозрачности.
  3. Добавить порезанные маслята и жарить 10-15 minutes.
  4. Влить сметану, добавить соль, перец и другие специи по вкусу.
  5. Перемешать и оставить немного потомиться.

Готовое блюдо можно посыпать зеленью. Вместо сметаны также можно использовать жирные сливки или майонез.

With nuts

Оригинальное блюдо может получиться, если добавить в грибы примерно полстакана толченых грецких орехов.

Ingredients:

  • маслята — 500 G;
  • salt - 1 guide. l.;
  • подсолнечное масло — 20-30 ml;
  • 1 bulb;
  • полстакана грецких орехов;
  • черный перец по вкусу.
photo 2415

Для приготовления необходимо:

  1. Пожарить грибы традиционным способом.
  2. Засыпать орехи и тонкие колечки лука.
  3. Salt, поперчить и хорошо перемешать.
  4. Добавить столовую ложку уксуса.

Через пару минут грибы вместе с орехами готовы.

With buckwheat

Из всех каш лучше всего с маслятами сочетается гречка.

Ingredients:

  • маслята — 500 G;
  • salt - 1 guide. l.;
  • подсолнечное масло — 20-30 ml;
  • 1 bulb;
  • 1 тертая морковь;
  • гречка 300-400 G.
photo 2404

Для приготовления необходимо:

  1. Отварить гречневую кашу.
  2. Обжарить лук в сковороде и 1 тертую морковь.
  3. Добавить грибов, salt and pepper to taste.
  4. Перемешать блюдо с уже готовой вареной гречкой.
  5. Добавить немного воды и тушить с закрытой крышкой до полной готовности еще минут 10.

Гречку можно украсить половинками яиц. С кашей готовят не только маслята, но и любые другие гостинцы из леса (Volnushki, Podosinoviki, Raws). Их также можно использовать для солянки и других блюд.

Oil with walnut and grenade

Толченые орехи, которые добавляют в жареные грибы, превратят их в новое блюдо, если добавить зерна красного граната.

Ingredients:

  • маслята — 500 G;
  • salt - 1 guide. l.;
  • подсолнечное масло — 20-30 ml;
  • 1 bulb;
  • 1 Art. ложка уксуса;
  • 35 грамм сливочного масла
  • 1 спелый и почищенный гранат.
photo 2416

Для приготовления необходимо:

  1. Размельчить грецкие орехи и почистить гранат.
  2. Обжарить маслята на подсолнечном масле с луком.
  3. Добавить орехи и сливочное масло.
  4. Протушить смесь минимум 7-10 минут под закрытой крышкой.
  5. Добавить главный ингредиент: зерна граната, а также ложку уксуса и специи.

Блюдо с красными зернами будет выглядеть очень эффектно и оригинально.

With potatoes and white wine

Жаркое из жареных маслят с картошкой и белым вином — это очень изысканное и питательное блюдо.

Список компонентов:

  • маслята — 0,5 kg;
  • соль — щепотка;
  • 50 мл сухого белого вина (можно использовать херес или любое крепленое вино);
  • подсолнечное масло — 20-30 ml;
  • 1 bulb;
  • черный перец по вкусу.

photo 2373

Для приготовления необходимо:

  1. Обжарить грибы с луком или чесноком.
  2. Добавить вино или херес.
  3. Томить на среднем огне до тех пор, пока алкоголь не улетучится.

Пикантности блюду добавит треть стакана апельсинового сока, а также перец и другие специи. Еще один вариант: поместить жаркое в горшок и поставить его на 30 минут в духовку. Вино также можно добавить в жульен с грибами и другие блюда.

Маслята — очень полезные грибы, которые содержат антибиотические соединения и иммуностимуляторы. Но такие блюда не рекомендуется есть беременным. Внимательно подходите к сбору грибов, тогда и угощения из них будут вас радовать не только осенью, но и зимой.