Every fan of quiet hunting knows, That the fly agaric are poisonous. Meanwhile, There are harmless and conditionally safe representatives of this kind. All over the world, the attitude to these mushrooms has long changed, And in some countries, family representatives are considered a delicious product. One of these is the fly agaric gray - pink.
Content
- Description and characteristic of an edible mushroom
- A little story
- Time and place of fruiting
- False doubles
- The difference from the poisonous fly agaric panther
- Assessment of taste, Therapeutic properties, benefits and possible harm
- Primary processing and recipes for cooking
- Video gallery
- Interesting facts about medicinal fungus
Description and characteristic of an edible mushroom
The fly agaric is gray-pink (Amanita reddening) Known also, As a fly agaric, Flywoman pearl or fly agaric pink. Representative of the genus Amanita, Refers to the Amanitaceae family.
The structure of fly agaric is fleshy, does not have a pronounced smell. The cut first acquires a pink shade, And over time it becomes blood-red.
The blushing fly agaric is not listed in the Red Book, Its collection is limited only by personal taste preferences.
A little story
First described and appropriated the binomial name to this species Elias Magnus Fris in 1821 year.
Time and place of fruiting
This type of fly agaric prefers deciduous and coniferous forests, forming mycorrhizes with trees (Symbiosis of the roots of the plant and mushroom).
False doubles
Even if the mushroom is considered safe, It should be remembered about individual intolerance. It is also important to consider the area, in which he sprouts.
The table shows photos, on which you can see, that despite the clear similarity, Doubles still have a number of differences from pearl fly agaric.
The difference from the poisonous fly agaric panther
Отличить этих двух представителей рода друг от друга не так уж и сложно. Несмотря на практически идентичный внешний вид, пантерный мухомор никогда не изменяет цвет мякоти при повреждении (серо-розовый всегда краснеет).
Assessment of taste, Therapeutic properties, benefits and possible harm
Вкус мякоти отдаленно напоминает курятину с еле уловимым привкусом мухомора, которому нельзя дать точной оценки.
Лечебные свойства обусловлены наличием в мякоти бетаина (биологически активное, витаминоподобное вещество). Применяется в качестве биологической добавки, входит в состав препаратов, призванных улучшать работу печени.
Also, the gray-pink fly agar, Possessing hemolytic properties. Destroys cell membranes of red blood cells, введённый внутривенно вызывает смерть от геморрагического отека легких. Однако разрушается под действием высоких температур (higher 80 ºС) And, попадая в желудок, не усваивается, соответственно, не наносит вреда.
Primary processing and recipes for cooking
Video gallery
Interesting facts about medicinal fungus
- Серо-розовый мухомор устойчив к воздействию абиотических факторов. Он растёт даже в Африке.
- Спиртовая вытяжка из гриба помогает бороться с золотистым стафилококком.
- Calorie content 100 гр свежих мухоморов равна 22 kcal.
- Съедобные грибы можно выращивать на своём участке при наличии дерева — симбионта. Для этого берут сухую шляпку, готовую к спороношению, разрезают и смешивают ее с землёй. При недостатке влаги обильно поливают.
Mushrooms, безусловно, полезный и ценный продукт. However, нужно быть очень внимательным при их выборе. Если вышли на тихую охоту, нельзя забывать о мерах безопасности. Собирать следует только те грибы, которые знаешь наверняка. Экспериментировать здесь неуместно, и это может закончиться летально.