Mushrooms of the genus of lands are not popular among lovers of quiet hunting, And in vain. They are very nutritious, and with proper preparation, many ailments help to heal. Irreplaceable in the treatment of alcohol dependence. The external resemblance to the bubble scares away, Therefore, the mushroom is undeservedly in oblivion.
Content
Description of the mushroom
The dawn is flickering (Lat. Co -prinellus micaceus) - Mushroom, belonging to the Psatirellov family (Psathyrellaceae), р coprinellus (Silnelus or a seal). Previously, he was attributed to the Navoznikov family (Co -prinaceae), now disbanded. Another name Coprinellus Micaceus is a dungstick crumbling.
The lower part of the hat (gimenofor) Bright, It has a plate structure. The scorching davoznik is subject to autolysis: The hymenopher is rapidly darkening and decomposes.
The pulp on the cut is thin, Tender, Fragile, Closer to the leg is fibrous. Has a white or whitish-gray color, The taste is sour, It does not smell. The leg is long, white, Empty inside. Smooth on the surface, Silent is silky. No rings.
A little story
Mushrooms were described in the first half of the 19th century by the French scholarly botanik, Jean Batista Francois Pierre Billar.
Time and place of fruiting
It fruit fruit in the period from spring to autumn. It can be seen until the first frosts. The first single specimens appear in May, Mass fruiting is observed in June and July. Unfulfilled growth falls on August-October.
Doubles
Определить различия с ивовым навозником сложно даже профессионалам.
Assessment of taste, Pre -processing and recipes for cooking
Гриб относится к условно-съедобным. Разрешено употреблять в пищу только шляпки молодых экземпляров. Несмотря на сомнительный внешний вид и пресный вкус, гриб обладает множеством полезных свойств.
В состав мякоти входит 90% воды, остальное полезные витамины и микроэлементы:
- тиамин;
- рибофлавин;
- холин;
- минералы (кальций, магний, potassium, phosphorus, натрий, марганец, цинк, селен, железо, copper);
- аминокислоты;
- глюкоза;
- фруктоза;
- никотиновая, пантотеновая, фолиевая кислоты;
- насыщенные и полиненасыщенные жирные кислоты;
- тирозин и гистидин;
- трипсин и мальтаза;
- полиозы.
Собирают грибы, пластинки которых белого цвета. Preparation should be done right away, Until the autolization has begun. Mushrooms do not recommend mixing with other "relatives".
They should be boiled during 20 minutes, Drain the water. Грибы можно готовить различными способами:
- сушить;
- fry;
- marinate;
- тушить;
- консервировать;
- замораживать.
Собирают в основном шляпки, поскольку они полезные, чистые, не крошатся. Грибы важно успеть приготовить не позднее, than through 3 часа после сбора, так как к тому времени они потемнеют и станут несъедобными.
The action of the mushroom with alcohol and the use of alcohol dependence
Навозники крошащиеся не сочетаются с алкоголем. Они содержат вещества, вызывающие отравление. К первым признакам относят:
- повышение температуры;
- тахикардию;
- рвоту;
- нарушение речи;
- ухудшение зрения.
Алкогольные напитки разрешается употреблять спустя несколько суток после поедания грибов.
Лекарство от алкоголизма применяется в одной из форм:
- ректальной (свечи);
- порошкообразной;
- капсульной;
- в виде питьевых растворов.
Лекарства, изготавливаемые дома, не должны содержать спирта. Все готовится на воде. Лечение от алкогольной зависимости грибами не подходит, если человек страдает сердечно-сосудистыми заболеваниями, имеет проблемы с желудком, печенью, почками, заболевания дыхательной системы. Не исключена аллергическая реакция на гриб.
Video gallery
Interesting facts
Мерцающий навозник – гриб, растущий повсеместно в лесах России и ближнего зарубежья. Неопытные грибники нередко принимают его за опенка, однако он не так безобиден, как кажется. Если нет опыта его обработки и приготовления, лучше предпочесть безопасный съедобный гриб.