Swinf mushroom is considered one of the most insidious. Only some varieties are suitable for food, but they should be processed and prepared immediately after collecting. Pig for the winter is customary to salt, Marin and canned, and there are a lot of recipes for such blanks.
Content
How to pickle pigs for the winter
Scientists consider pigs with conditionally sedentary mushrooms and do not recommend eating them. But in practice, If you make a workpiece immediately upon coming from the forest, There will be no harm to health.
Most recipes for making pigs involve the use of salt, sugar and vinegar. Some also include additional ingredients like vegetables or unusual spices. To choose the best option, Experienced housewives advise you to try several recipes at once.
Preliminary events
Before conservation, mushrooms must be correctly prepared. In general, the processing of pigs is practically no different from the preparation of other fruit bodies.
- Only young mushrooms with dense pulp and small hats are worth closing.
- All fruit bodies are cleaned of garbage, Cut damaged places and update the cut on the leg.
- Mushrooms are washed and soaked in salted water for 10-12 hours, Changing the liquid every 6 hours.
After soaking, the mushrooms are cooking in several stages, 15-20 minutes each. Ready fruit bodies are thrown back to a colander, and after running out the liquid proceed to freezing, pickling or canning.
Pickling recipes
Pig for the winter in banks are pickled in several ways. Preparation technology approximately coincides, the difference is only in the ingredients.
Basic recipe
At home, it is easy to prepare a mushroom snack snap snack, using the basic recipe for this.
Ingredients on 1 kg of mushrooms:
- 1 l water;
- 2 Garlic tooth;
- 2 Umbrella of dill;
- 1 Art. l. year;
- 1 Art. l. Sahara;
- 4 clove inflorescences;
- 3 bay leaf;
- 5 Goroshin black pepper;
- 2 Art. vinegar 9%.
Prepare a dish so:
- Pre -soaked mushrooms are boiled in water with salt for half an hour after boiling.
- Fruit bodies are washed, pour cold water and left on 1 time.
- Для маринада воду доводят до кипения, добавляют специи и кипятят 5 minutes.
- Свинухи раскладывают по банкам, заливают кипящим маринадом.
Закрутки хранят под герметичными капроновыми или железными крышками в холодильнике.
Mushroom caviar
Если не хочется готовить консервированные свинухи на зиму в банке, you can make piquant caviar from them.
Products:
- 7 kg of pigs;
- 3 Bulbs;
- 5 Goroshin fragrant pepper;
- 5 clove inflorescences;
- 1 Art. l. vinegar essence 70%;
- 1 Art. Refined sunflower oil;
- Salt to taste.
A step -by -step recipe:
- The soaked fruit bodies are poured with salted water.
- Pepper and cloves are placed in a gauze bag and added to mushrooms. Boil 30 minutes after boiling.
- Smallly chopped onions are fried in vegetable oil until golden.
- Boiled mushrooms are interrupted in a blender, add fried onion and mix.
- Add oil and vinegar, bring to a boil and boil 20 minutes, stirring constantly.
Carrot workpiece for the winter
Оригинально приготовить свинушки на зиму поможет рецепт с морковью. Такое блюдо получается очень вкусным и питательным.
Понадобится:
- 1 kg of mushrooms;
- 500 гр моркови;
- 500 гр лука;
- растительное масло для жарки;
- salt and pepper to taste.
A step -by -step recipe:
- Fruit bodies are prepared, Boil, cut into small pieces and fry until golden.
- Carrots are baked in the oven and cleaned of the peel.
- Cutted onions are fried to softness.
- Mushrooms and vegetables are passed through a meat grinder and mixed. Put in a stewpan with heated oil and extinguished 25 minutes.
- Массу раскладывают по стерилизованным банкам и закатывают.
Swinish, pickled for the winter with cinnamon in banks
Любители пикантных блюд обязательно оценят рецепт, по которому замариновывать свинухи принято с корицей.
Ingredients:
- 2 kg of pigs;
- 4 Art. l. year;
- 1 Art. l. vinegar;
- 6 bay sheets;
- 10 Goroshin black pepper;
- 10 Umbrellas of dill;
- 2 Garlic heads;
- 4 Art. l. Sahara;
- Ground cinnamon to taste;
- растительное масло для жарки.
Cooking step by step:
- Prepared mushrooms are laid out in a pan, pour salted water and boiled 30 minutes.
- Плодовые тела откидывают на дуршлаг для стекания влаги и после остывания раскладывают по стерилизованным баночкам.
- В воду для маринада добавляют все специи, соль и уксус. Доводят до кипения и варят 5 minutes.
- Емкости заливают горячим маринадом. В каждую емкость выливают по столовой ложке масла и закатывают.
Piquant mushrooms for the winter
Если хочется вкусно приготовить свинухи на зиму в банках, простой рецепт поможет справиться с этой задачей.
Ingredients:
- 1 kg of mushrooms;
- 1 bulb;
- 2 Garlic tooth;
- 4 горошины перца;
- 2 Art. l. vinegar;
- Salt to taste;
- vegetable oil.
Готовить блюдо просто:
- Подготовленные свинушки заливают водой, Salt, добавляют горошины перца и доводят до кипения.
- Чеснок пропускают через пресс, лук нарезают полукольцами и раскладывают по банкам.
- Далее, распределяют по емкостям грибы. Добавляют в каждую банку по столовой ложке уксуса и масла.
- Емкости закрывают плотными капроновыми крышками, несколько раз интенсивно встряхивают и ставят в холодильнике.
Свинухи, закрытые по этому простому рецепту, не предназначены для длительного хранения, поэтому их употребляют для пищи в течение недели.
Canned pigs with citric acid
Для приготовления консервированных грибов часто используют лимонную кислоту. Она помогает дольше сохранять заготовки и придает плодовым телам приятный пикантный вкус.
Products:
- 1 kg of mushrooms;
- 2 Art. l. year;
- 2 гр лимонной кислоты;
- 400 ml of water;
- 1 ч.л. vinegar essence 70%;
- 5 Goroshin black pepper;
- 3 bay leaf.
Cooking:
- Очищенные и вымоченные свинухи необходимо сваривать в подсоленной воде с лимонной кислотой в течение получаса. Образовавшуюся пену постоянно снимают.
- Ready fruit bodies are thrown back to a colander, а затем отваривают в новой жидкости еще час.
- Для маринада в кипящую воду добавляют соль и специи. В кипящую жидкость перекладывают грибы и варят еще 15 minutes.
Плодовые тела раскладывают по банкам, заливают кипящим маринадом и закатывают. Хранят в темном месте при комнатной температуре.
With olive oil
Если засолить свинушки с оливковым маслом, заготовка приобретет приятный вкус, а аромат лесных грибов станет еще более ярким.
Products:
- 1 kg of mushrooms;
- 750 мл оливкового масла;
- 500 мл винного уксуса;
- 2 Art. l. year;
- 4 bay leaf;
- 6 clove inflorescences;
- 6 Goroshin black pepper.
Описание приготовления:
- Подготовленные грибы варят с солью и уксусом.
- Плодовые тела раскладывают по банкам слоями, чередуя со специями.
- Каждую емкость заливают оливковым маслом и стерилизуют 30 minutes.
Conclusion
Despite, что свинушки относятся к условно-съедобным грибам, их правильное приготовление позволяет получить вкусную и полезную зимнюю заготовку. Главное – заготовлять грибы сразу по приходе домой из лесу и четко следовать рецептам.